FOCAR DE GRIPĂ LA ECHIPA  VOLEI MUNICIPAL ZALĂU

31/01/2020

După meciul disputat cu echipa Dinamo București sâmbătă 25 ianuarie 2020, în cadrul campionatului național de volei mascului Divizia A 1, echipa de volei din Zalău a efectuat o deplasare în Cehia, pentru a disputa un meci în cadrul optimilor Challenge Cup.

Începând de miercuri, 29 ianuarie 2020, în cadrul echipei s-a instalat o stare de inconfort, ca urmare a unor simtome gripale, la cei mai multi membri ai echipei.

După revenirea în țară, în cursul zilei de 30 ianuarie 2020, sportivii au fost supuși unor teste medicale de laborator,în urma cărora un sportiv  a fost depistat pozitiv cu gripă de tip A.  Pentru ceilalți sportivi rezultatul testului a fost negativ.

Din păcate, situația sportivului depistat pozitiv cu virusul gripal de tip A s-a agravat, acesta necesitând internarea la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Zalău, pentru tratarea corespunzătoare a complicațiilor apărute.

Ca urmare a acestui fapt, a fost eliberată o scrisoare medicală de către Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Zalău, din care reiese necesitatea ca toți contacții sportivului infestat să fie izolați la domiciliu, simptomele prezentate de către ceilalți nu au necesitat internare, însă în mod imperios necesar toți contacții necesită izolare la domiciliu.

Din păcate, cu toate insistențele conducerii clubului, nu a putut fi reprogramat meciul cu numărul 362 care se va disputa duminică , 2 februarie 2020, în Ssala Ssporturilor Horia Demian din Cluj Napoca, deoarece conducerea grupării clujene nu a fost de acord cu disputarea partidei la o dată ulterioară.

În condițiile în care în România a fost declarată deja prima săptămână epidemiologică de gripă, a fost înștiințată Federația Română de Volei asupra acestui fapt și asupra pericolului în care se află atât membri echipei cât și orice persoană care intră în contact cu acestia în perioada recomandată pentru izolare.

De menționat faptul că această situație a fost întâlnită și la alți sportivi, care nu sunt componenți ai lotului Volei Municipal Zalău.

Până la această oră nu a fost primit nici un răspuns din partea Federației Române de Volei cu privire la problema semnalată.

În cazul în care nu va fi înaintat un răspuns de către Federația Română de Volei până cel mai târziu sâmbătă dimineața, echipa de volei din Zalău va efectua deplasarea la Cluj Napoca chiar dacă este necesar a fi izolată de alți contacți. În caz contrar, cele trei puncte puse în joc vor fi atribuite grupării clujene.

Menționăm însă că efortul fizic făcut în condițiile în care simptomele gripale sunt prezente la toți membri lotului poate duce la complicații majore.

 


Comments

  1. Florin - 31/01/2020 at 16:42

    Nu vă duceți nu vă riscați sănătatea doamne ferește.Stați acasă ca să vă faceți bine.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cupa României 2020

Cupa Challenge 2020

URMĂREȘTE-NE pe facebook

URMăREșTE-NE șI PE TWITTER

FanZone