Volei Municipal Zalau a castigat Cupa Romaniei

April 11, 2016

În finala disputată la Piatra Neamț Volei Municipal Zalau s-a impus în fața Științei Explorări Baia Mare în trei seturi si câștiga pentru a doua oară consecutiv Cupa României sezonul 2015-2016.

Stiinta Explorari Baia Mare – Volei Municipal Zalau 0-3 (21:25, 14:25, 20:25)

Volei Municipal Zalău şi-a îndeplinit unul dintre cele două obiective propuse la începutul sezonului, câştigând duminică, pentru a doua oară consecutiv, Cupa României. Zălăuanii pregătiţi de Stoyan Stoev şi Bogdan Nicolae s-au impus cu scorul de 3 – 0 în finala competiţie, împotriva formaţiei Ştiinţa Explorări Baia Mare, după ce anul trecut a învins cu acelaşi scor Tomis Constanţa.
Voleibaliştii zălăuani au jucat foarte bine în finala de duminică, iar blocajul a fost punctul forte al formaţiei de la poalele Meseşului. Şi serviciul a funcţionat bine, astfel că voleibaliştii zălăuani avut nevoie de numai trei seturi pentru a-şi adjudecat, pentru a doua oară consecutiv, unul dintre cele două trofee naţionale.
Universalul Zalăului, Ciprian Matei, a fost omul începutului de meci, reuşind o serie de atacuri bune, care nu au putut fi blocate sau preluate de adversari. De la 8 – 4 pentru zălăuani, diferenţa a crescut la şase puncte, 16 – 10 la cel de-al doilea time-out. Băimărenii au încercat să revină în final, dar nu s-au putut apropia la mai mult de patru puncte, Zalăul câştigând cu 25 – 21.
Actul secund a fost fără istoric, Volei Municipal câştigând cu 25 – 14, după 8 – 5 şi 16 – 8 la cele două întreruperi tehnice.
Parţailul trei a fost cel mai disputat. Jucătorii pregătiţi de Marius Botea au încercat să revină în meci, iar la un moment dat au egalat situaţia pe tabelă, după ce Zalăul a avut 8 – 5 la primul time-out tehnic. Spre final, vicecampioana s-a desprins decisiv şi s-a impus cu 25 – 20.

“Ne-am apărat trofeul câştigat anul trecut, a fost puţin mai uşor decât în semifinala cu Arcada Galaţi, dar presiunea e mare într-un meci în care joci cu trofeul pe masă. Am demonstrat că suntem cea mai bună echipă din România în această competiţie”, a declarat Adrian Feher.

“S-a văzut adevărata valoare a celor două echipe. Vreau să felicit echipa câştigătoare. Noi am fost un grup nou în acest sezon, au venit destul de mulţi jucători şi a fost greu să punem la punct un mecanism”, a declarat Florin Bălhăceanu.

Tot astăzi s-au desfășurat și finala la fete unde CSM Târgoviște a castigat in premiera trofeul.

Explorări Baia Mare: Florin Bălhăceanu, Igor Didorciuc, Gabriel Cherbeleaţă, Mihai Coasă, Zoltan Kovacs, Toth Andras şi Domingos Alan – libero. Au mai evoluat: Andrei Veber, Liviu Râpeanu, NagyCsaba şi Gheorghe Socaciu. Antrenori: Marius Botea
Volei Municipal Zalău: Marin Lescov, Ciprian Matei, Răzvan Mihalcea, Mihai Gheorghiţă, Leonardo Dal Bosco, Marian Bala şi Adrian Feher – libero. Au mai evoluat: Rareş Bălean, Răzvan Olteanu. Antrenori: Stoyan Stoev

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Cupa României 2019

URMĂREȘTE-NE pe facebook

URMăREșTE-NE șI PE TWITTER

FanZone

Volei Municipal Zalău - ©All Rights Reserved | 2016
Don`t copy text! @All Rights Reserved